codarts rotterdam
Samenwerking Codarts en Hammond Suzuki
 
Codarts en Hammond Suzuki Europe tekenden dinsdag 17 april een letter of intent. Rechts op de foto Carlo de Wijs, naast hem Shuji Suzuki (president Suzuki Corporation), in het midden Jan Kok (directeur Hammond Suzuki Europe). Verder op de foto Shun Aoji (Suzuki Corporation) en Rob Broek (Codarts). Foto Marcel van Oostrom.

Codarts is een van de weinige onderwijsinstellingen in Europa met Hammondorgel in het curriculum. Om toptalenten te werven, werkt de hogeschool samen met Hammond Suzuki Europa.
 
“Het Hammondorgel is weer helemaal terug,” aldus Hammondorganist en -docent Carlo de Wijs. “Bij de afdeling Pop van Codarts is het instrument al geruime tijd onderdeel van het hoofdvak toetsen. Maar de populariteit van het Hammondorgel gaat op en neer. Om die te bestendigen, zou het goed zijn om jonge mensen via bijvoorbeeld cursussen en onlineprogramma’s in contact te brengen met en enthousiast te maken voor het instrument. Codarts wil internationaal toptalenten gaan werven. Ik heb Hammond Suzuki Europa uitgenodigd om hierover met ons mee te denken. Zij beschikken over een heel groot relevant netwerk. Een en ander is nu vormgegeven in een letter of intent.”
 
Carlo de Wijs werkt momenteel aan zijn promotieonderzoek De microdynamiek van muzikale innovatie: geschiedenis en toekomst van het Hammondorgel. Daarvoor ontving hij in april 2016 uit handen van de toenmalige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker, een NWO Promotiebeurs voor leraren.
codarts rotterdam
kruisplein 26
3012 cc rotterdam
codarts.nl
t 010-2171100
codarts@codarts.nl
copyright 2019 codarts  |  alle rechten voorbehouden  |  disclaimer